/ Warner Bros
Райън Гослинг може и да е, а може и да не е идеалният Кен в новия филм за "Барби", един от директорите на кастинга на филма сподели кой друг е можел да получи ролята.

В интервю за „Vanity Fair“ Алисън Джоунс, която заедно с Луси Беван провежда кастинга за хитовия филм, разказва за това кой друг е би могъл да се присъедини към Барби в нейната къща на мечтите.

Подобно на линията кукли, на която е базиран филмът, в него има множество Барбита и Кен-ове, представени от разнообразен актьорски състав. Но не всеки, който е искал, е можел да участва.

Според Джоунс заради ограниченията по вина на Ковид по онова време, е трябвало да прекарат три месеца в Лондон, където е заснета голяма част от филма. А това означавало, че Боуен Янг, Дан Леви и Бен Плат не са участвали в надпреварата за ролята на Кен.

"Те бяха, не се шегувам, наистина огорчени, че не могат да го направят", казва тя.

И не бяха единствените, които се бореха за ролята.

БТА

"Симу Лиу умираше да бъде Кен, Бог да го благослови", каза Джоунс за актьора, който в крайна сметка беше избран за един от Кен.

Тя спомена и за актьора, който е трябвало да откаже ролята на приятеля на Кен - Алън.

"Милият Джонатан Гроф каза: "Не мога да повярвам, че пиша това, но не мога да направя Алън", разказа кастинг директорът на изданието.

Всички са полудели: Експлозия от розово - Барби манията завладя света (СНИМКИ)

Вместо това тази роля е поверена на Майкъл Сера.

Множество амбициозни евентуални Барби и Кен са изпращали касети с прослушвания, а според Беван режисьорката Грета Геруиг е искала да говори с възможните актьори, преди дори да им изпрати сценария за четене.

"Тя наистина искаше да ги опознае като хора", казва Беван. "Това беше много важно за нея. За ключовите роли на Барби и Кен тя получи много добра представа за това какъв е актьорът от разговора с тях."

Марго Роби получава главната роля на Барби, въпреки че във филма има много други Барбита, изиграни от разнообразна група актриси, като Кейт Маккинън, Исса Рей и Дуа Липа. 
БГНЕС