/ iStock/Getty Images
Булките в САЩ масово започнаха да изоставят класическите бели рокли за сватбите си. Тенденцията е забелязана от New York Post.

The Post съобщава, че тенденцията е станала популярна в TikTok, където хаштагът nontraditionalweddingdress е получил над 18 млн. гледания. Отбелязва се, че булките публикуват онлайн видеоклипове, в които се показват с черни като въглен визии, прозрачни рокли и други нетрадиционни за случая тоалети.

Инфлуенсърка с никнейм bambsworld публикува видео от сватбената си церемония, в което се появява в прозрачна синя шифонена рокля, бродирана с множество декоративни елементи под формата на листенца и цветя. Прозрачната материя частично показва краката, корема и гърдите ѝ.

Друга потребителка с никнейм tarreyn носи на сватбата лавандулов панталон с огромно сако, подходящ воал и сиви обувки на токчета.

Според организатора на сватби Кенеди Бингъм това явление е станало популярно заради нуждите на съвременните жени, които държат на модата и смятат класическите рокли за остарели. "Това е нещо, което булките отдавна искат да носят", заключава тя.

През април булките бяха призовани да се откажат от "отживелицата" на белите сватбени рокли. Например на априлската Седмица на луксозната булчинска мода в Ню Йорк много дизайнери показаха цветни булчински рокли.
БГНЕС