Австралиец прекара пет дни на дърво, за да се спаси от крокодили
Австралиец прекара пет дни на дърво, за да се спаси от крокодили / снимка: БГНЕС

53-годишен австралиец прекара цяла седмица на дърво, за да се спаси от изгладнели крокодили в блатиста зона.

Дейвид Джордж е собственик на ранчо в Кейп Йорк. Той разказва пред местната преса в Брисбейн, че всяка нощ два крокодила заставали в основата на дървото и гледали към него.

"Всичко, което виждах бяха два чифта червени очи от долу и цяла нощ трябваше да слушам звуците на огромен крокодил", продължава Джордж. "Виках им - няма да падна от дървото за вас", допълва още той.

Мъчението му започнало след падане от кон. Кървящ той се качил отново на животното и се надявал да успее да намери пътя към дома. Вместо това обаче конят влязъл в блато, в което имало крокодили. "Не можех да се върна назад, беше много опасно. Ето защо се отправих към първата издигната точка и останах там с надеждата някой да ме потърси преди крокодилите", разказва още той, пише БГНЕС.

Мъжът се опитал да привлече вниманието към себе си като развявал тениската си, завързана на пръчка. На третия ден силите му вече намалявали. На петия ден той бил открит и спасен. "Дадоха ми парче шоколад и ме качиха на борда на хеликоптер", спомня си мъжът.