Първанов отправил по декларативен начин основна критика на ДСБ
Първанов отправил по декларативен начин основна критика на ДСБ / netinfo
Лидерът на ДПС Ахмед Доган посочи, че значимите за страната ни цели и приоритети тройната коалиция трябва да съгласува с президента.

Ахмед Доган приема критиката на президента Георги Първанов, че не е редно важните за страната решения да се вземат само в Съвета на коалицията. Когато се касае за значими за страната ни цели и приоритети, трябва да има диалог, съгласуване и взаимодействие с държавния глава, заяви Доган.

Заместник-председателят на НДСВ Пламен Панайотов каза, че жълтите са удовлетворени от взаимодействието в съвета на коалицията. По думите му то винаги може да бъде по-добро и качествено.

Нормално е в рамките на коалицията да има механизъм за взаимодействие, каза председателят на парламентарната група на левицата Михаил Миков. Според него е пресилено да се каже, че съветът на коалицията измества съществуващите органи в страната.

Лидерът на ДСБ Иван Костов оцени речта на президента като „пространна и скучна, с много шаблони и баналности”. Изненада ни, че на места емоционално Първанов откри топлата вода, заяви Костов. По думите му Първанов е отправил по декларативен начин основната критика на Демократи за силна България за нелегитимността на решенията на Съвета на управляващата коалиция.