/ Thinkstock/Getty Images
Разкази от Том Ханкс, любовни истории от Итън Хоук: онзи, който се е прочул в киното, по-лесно може да си пробие път и като писател. Друг е въпросът колко успешен.

Вижте актьорите, които станаха писатели в снимки тук

Разкази от Том Ханкс

Той е превъзходен актьор, сега обаче иска да докаже, че го бива и като писател: през октомври 2017 на пазара ще излезе първата книга на 60-годишния Том Ханкс. Става дума за сборник със 17 разказа. Ханкс далеч не е първият актьор, който се пробва и на писателското поприще.

Том Ханкс
Guliver/Getty Images

Книгите на Джийн Уайлдър

В последните десет години от живота си актьорът Джийн Уайлдър, известен с ролята си на ексцентричния Уили Уонка в "Уили Уонка и шоколадената фабрика", се посвещава изцяло на писането. Той публикува шест произведения, между които романите "Моята френска проститутка" и "На жените, които не биха".

Джийн Уайлдър
netinfo

И Кари Фишър го може

Тя добива известност с ролята си на принцеса Лея в култовия филм "Междузвездни войни". Равносметката за този свой дебют в Холивуд Кари Фишър представя по-късно в книгата "Принцесата с дневника". В книгите си актрисата, която почина внезапно миналата година, разказва с трезв хумор за страстта си към алкохола и наркотиците, както и за трудностите във възпитанието.

Кари Фишър
Gettyimages

Франка Потенте: Пиши, Лола!

Германската актриса става световно известна с ролята си във филм "Бягай, Лола!" на режисьора Том Тиквер. По-малко известни са книгите ѝ: кореспонденцията ѝ с актьора Макс Урлахер, книга за фитнеса, сборник разкази и един роман, който получи добри отзиви.

Франка Потенте
Guliver/Getty Images

Тийнеджърите и Джеймс Франко

Номинираният за "Оскар" актьор става известен с ролите си във филми като "Спайдърмен" и "Mилк". Той дебютира в сериала "Freaks and Geeks". Издал е сборник с разкази, чиито герои са тийнейджъри, страдащи от чувството, че са аутсайдери в живота.

Джеймс Франко
Gettyimages

Вълшебник и поет: Даниъл Радклиф

Дълго време остава пълна тайна, че Даниъл Радклиф, прочул се с ролята на Хари Потър, прописва още като тийнейджър. Едва през 2009 година става известно, че на 17 години той е публикувал стихове под псевдонима Джейкъб Гершън. В интервю с "Гардиън" Радклиф казва следното: "Като актьор имаш свобода да твориш. Само че винаги говориш с чужди думи."

Даниъл Радклиф
Guliver/Getty Images

Любовни истории от Итън Хоук

Преди да стане писател, Итън Хоук е актьор и режисьор. През 2013 в интервю за "Ню Йорк Таймс" той казва следното: "Няма друг начин да опишеш достоверно една любовна история или една вълнуваща сцена. Освен този да кажеш истината. Само тя разтърсва сърцето. След две любовни истории, през 2016 Хоук публикува книгата "Правила за рицаря", която е пълна с всевъзможни житейски мъдрости.

Итън Хоук
Guliver/Getty Images

"Звездата" на Памела Андерсън

След края на кариерата си като спасителка в телевизионния сериал "Спасители на плажа" блондинката заменя екрана с перото. През 2004 и 2005 тя публикува два романа. И в двата става дума за живота на една звезда. Че за какво ли друго?

Памела Андерсън
Guliver/Getty Images

Deutsche Welle