Партия "Движение за права и свободи" (ДПС) печели парламентарните избори в Шуменско с 26,03 процента. Това съобщиха от Районната избирателна комисия, след като от "Информационно обслужване" са обработили всички протоколи от секционните избирателни комисии в областта.

Втора политическа сила в областта е коалиция "ГЕРБ-СДС", получила подкрепата на 23,75 на сто от вота на избирателите, следвана от коалиция "Продължаваме Промяната" със 16,69 процента. Четвърти и пети са коалиция "БСП за България" и партия "Възраждане", съответно с 9,32 и 7,88 процента.

Коалиция "Български възход" получава 3,02 на сто от вота, партия "Има такъв народ" - 2,93 на сто, а коалиция "Демократична България-обединение" - 2,86 на сто от вота на избирателите. Опцията в бюлетината "Не подкрепям никого" се избрали 1651 души.

На изборите за Народно събрание в Шуменско са гласували 31,79 на сто от имащите право на вот, а на парламентарния вот през ноември миналата година - около 30,9 на сто от избирателите в областта. 

По информация на пресцентъра на полицията в Шумен, след получен оперативен сигнал малко преди обяд вчера, полицейски служители са извършили претърсване на пет адреса на територията на Нови пазар.

Намерени и иззети са списъци с ръкописно написани имена и други лични данни на лица. Освен тях, криминалисти иззели мобилни телефони, СИМ карти и парична сума. Случаят е докладван на прокурор от Районната прокуратура в Шумен.

Работата по образуваното бързо производство за извършено престъпление продължава под надзора на прокуратурата.
БТА