Зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев
Зам.-кметът по транспорт на София Евгени Крусев / БГНЕС, архив
Зам.-кмет след ремонта на ремонта: Работата по "Дондуков" продължава
95129
Зам.-кмет след ремонта на ремонта: Работата по "Дондуков" продължава
  • Зам.-кмет след ремонта на ремонта: Работата по "Дондуков" продължава
Ремонтът по столичния булевард  „Княз Александър Дондуков” в отсечката между Министерски съвет и улица „Г.С.Раковски” не бил завършен. Това обяснение даде зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев, след като се наложи повторно пренареждане на паветата в същия участък два месеца, след рехабилитацията. От общината посочват, че след като приключат всички дейностите по булеварда, ще пресметнат какви да бъдат санкциите за фирмата, която вече пети месец работи по новия облик на „Дондуков”.

Пак пренареждат павета по бул. "Дондуков"

Противно на очакванията, сагата с булевард „Дондуков” не върви към своя край. След две седмици се очаква да бъде изцяло възстановено движението по булеварда. В момента ремонтни дейности текат между улица „Раковски” и бул. „Васил Левски”. Преди дни обаче започна поправка на вече ремонтираната част между улиците „Бачо Киро” и „Будапеща”. В същата тази отсечка  през септември се игра плажен волейбол, с който от общината отбелязаха края на ремонта. Тогава ресорният зам.-кмет Евгени Крусев обясни необичайното решение така: "Поводът беше, че ремонтът на бул. "Дондуков" приключва и целта ни беше по малко по-нестандартен начин да покажем на хората, че тези ремонти не са само затруднения, които те изпитват по време на самите строителни работи, но могат да бъдат и арена да се случи нещо готино и нещо, което да разведри малко градското ежедневие".

Големите ремонти в столицата приключват до края на ноември

След като се наложи ремонт на ремонта, Крусев заяви, че всъщност той не бил съвсем приключил. "Ремонтът на бул. "Дондуков" не е приключил. Ремонтът е в ход и там има активни строителни дейности на практика по цялата отсечка на булеварда. Когато ремонтът приключи и бъде приет, тогава вече ще можем да говорим за завършен булевард и евентуални дефекти, които биха възникнали, ако това се случи", каза той. Крусев обясни, че има още работа по велосипедната алея, по паветата, където това е необходимо. Вчера е била направена проба с трамвайна мотриса по ремонтирания булевард.

Вижда ли му се краят на ремонта по столичния бул. “Дондуков”?

А когато работата най-накрая приключи, общината ще изчисли колко да глоби фирмата заради некачествени дейности.