Залятото със сода каустик момиче се срещна с нападателя си
Залятото със сода каустик момиче се срещна с нападателя си / снимкa: Любима Калпачка
Залятото с киселина момиче се срещна с нападателя си
23853
Залятото с киселина момиче се срещна с нападателя си
  • Залятото с киселина момиче се срещна с нападателя си

Районният съдия в Благоевград Владимир Пензов постанови постоянна мярка „задържане под стража" спрямо Венцислав Добрев и Калоян Гущеров, обвинени в поръчителство и извършване на заливането със сода каустик на Христина Колджиева и Мария Коемджиева от Гоце Делчев. Гущеров и Добрев бяха доведени под засилена полицейска охрана в съдебната зала. Правата им защитава дупнишкият адвокат Александър Райнов, известен като юристът на братя Галеви.

Срещу сумата от 10 000 лв. 23-годишният Калоян Гущеров от Дупница е залял в Благоевград с киселина двете момичета от Гоце Делчев. Гущеров е направил самопризнания. Обвинението срещу него предвижда от 3 до 12 години „лишаване от свобода". 24-годишната Мария Коемджиева присъства на заседанието за задържането под стража на поръчителя Венцислав Добрев и на извършителя на заливането Калоян Гущеров.

"Не съм виновен ", промълвил Венцислав Добрев пред съдия Пензов. "Няма какво да кажа", лаконично заявил Калоян Гущеров. Той трябвало да получи 10 000 лева от Венцислав, за да залее на 25 ноември с изгарящата течност бившата му приятелка Христина.

24-годишната Мария се срещна очи в очи в коридора на съда с поръчителя и автора на престъпното деяние.

Мария разказа пред Дарик, че според нея по-виновен е Венцислав Добрев, тъй като той е поръчал тежкото престъпление. „И доживотна присъда е малко за Венцислав и Калоян, дано и на него се случи същото", каза пострадалата студентка. 24-годишната Мария е с видими следи от изгаряния по лицето, залято със сода каустик. Тя е напуснала благоевградската болница днес по обяд.

Залятото със сода каустик момиче се срещна с нападателя си
netinfo

Полицаи установиха след инцидента, че обект на нападението е била 24-годишната Христина Колджиева, която е имала любовни отношения с Венцислав Добрев. Ден преди нападението Христина е депозирала жалба в благоевградската прокуратура срещу бившия си вече приятел.

Инцидентът с момичетата стана в нощта на вторник срещу сряда пред квартирата им на ул."Николай Петрини". Христина първоначално е била приета в болницата в Благоевград, а след консултация със специалисти е била транспортирана в столична клиника с изгаряния на очите. Мария все още е в благоевградската болница.

Интервю със залятата с киселина Мария Коемджиева можете да чуете в звуковия файл