Задържан е предполагаемият убиец на Михаела
Задържан е предполагаемият убиец на Михаела / netinfo

44-годишен мъж беше задържан като предполагаем убиец на 4-годишната Михаела от Плевен. Продължават разпитите на свидетели, на близки и познати на семейството на детето.

Задържаният мъж е Мартин Цаков, който живее в съседство до къщата на убитото момиче. По данни на съседите той страда от епилепсия и често получава епилептични припадъци, като за последно е имал пристъп в събота на 11 ноември.

При първоначалните контакти с мъжа, полицаите са забелязали, че има и видими психични проблеми, уточни наблюдаващият прокурор Искра Ганева. Прокуратурата веднага е назначила експертизи, които да установят дали заподозреният е вменяем. Хора от квартала твърдят, че Мартин е кротък, не е агресивен, дори често е ставал жертва на нападения от роми, които крадели храната и дрехите му.

Мъжът живее в мизерни условия и получава храна от социалния патронаж. Според съседите е разделен с жена си и има две големи деца, които много рядко го посещават.

До момента има събрани достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство, но работата на разследващия екип продължава. Има и други заподозрени по случая, които се разпитват.