Задържаха мъж, изнасилил и ограбил столичанка
Задържаха мъж, изнасилил и ограбил столичанка / cнимкa: Sofia Photo Agency

Мъж, изнасилил 51-годишна столичанка, е бил задържан в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 21 юли 51-годишна жена е подала жалба в полицията, че станала жертва на изнасилване и грабеж. Жената описала, че на същата дата по обед, при преминаване през парк в квартал ”Студентски град”, била нападната от непознат, който я привел в безпомощно състояние и тя загубила съзнание.

Когато се опомнила, установила, че има контузни рани и кръвонасядания по тялото и крайниците. Липсвали чантата й с документи, пари и мобилен телефон. При последвал преглед съдебен лекар констатирал данни за изнасилване. След упорита работа криминалисти от Седмо районно полицейско управление за няколко дни разкрили извършителя на престъплението – 32-годишния А.П., който е бил осъждан. Отнетите вещи са били намерени и иззети.

След доклад в Софийската районна прокуратурата на извършителя е било повдигнато обвинение за престъпление по чл.152 от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.