Задържаха кмета на Ветово с подкуп
Задържаха кмета на Ветово с подкуп / netinfo

Кметът на община Ветово, Русенско, е задържан с 2000 лева подкуп. Срещу парите Рейхан Хабил е обещал печеливш търг. Хабил е втори мандат кмет на Ветово.

39-годишният Рейхан Хабил е задържан от служители на Областната дирекция на полицията снощи в 19.30 часа в русенско заведение. В него са намерени 2000 лева, които малко преди това са му били дадени от мъж, с когото са се срещнали в ресторанта. Преди дни, в областната дирекция на МВР в Русе е подаден писмен сигнал от 35-годишен мъж, че са му искани пари от кмета на Ветово, с обещание да участва успешно в търг за закупуване на имот. Той разказал пред служителите на реда, че е проявил интерес към обявен за продажба имот, собственост на Община Ветово. След като научил за обявения търг той потърсил информация от местната администрация в гр. Ветово. Така се стигнало и до среща с кмета.

В предварителен разговор му било подсказано, че срещу първоначална "вноска" от 2-3 хиляди лева може да се уреди печеливш търг. За останалите средства щели да се разберат допълнително като спечели. Уговорили се да се срещнат, когато кандидатът намери парите, което всъщност се случило вчера. След подадения сигнал, случаят незабавно е докладван на Окръжната прокуратура в Русе. Образувано е дознание. Вчера вечерта са предприети съвместни действия, с участие на прокурор от Русенската окръжна прокуратура, разследващи полицаи, служители от сектор "Икономическа полиция" и отдел "Опазване на обществения ред" при ОД на МВР. Проведени са съответните процесуално-следствени действия за документиране на случая.

На Хабил е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 304 б от НК. С постановление на прокуратурата е задържан с мярка "задържане под стража" за 72 часа. Работата по случая продължава.

Други новини от Русе