Задържаха буйстващ психично болен мъж
Задържаха буйстващ психично болен мъж / netinfo

Полицията усмири психично болен 51-годишен мъж, буйстващ на кръстовище в Плевен, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция “Полиция” – Плевен.

Сигналът за инцидента, разиграващ се на кръстовището между улиците “П.Р. Славейков” и “Парашкев Цветков” е получен на 14 юли около 03.40 часа. При пристигането си на мястото на произшествието органите на реда установили, че 51-годишен мъж се е качил на паркиран лек автомобил и с нож в ръката надирал тавана на колата и чупел предното странично ляво огледало.

Пред очите на полицаите той скочил на земята и разбил с главата си и стъкло на ателие, намиращо се в близост. В пристъп на ярост мъжът си счупил лявата ръка и левия крак. При задържането му полицаите използвали помощни средства, тъй като той оказал съпротива. По-късно при полицейската проверка е установено, че буйстващият мъж е от село Търнак, Врачанско и има психични проблеми. Той е настанен за лечение в Плевенската многопрофилна болница “Д-р Георги Странски”. По случая е образувано дознание.

Други новини от Плевен