Вещо лице проверява „Дентален център Сливен
Вещо лице проверява „Дентален център Сливен / снимка: Дарик - Сливен

Вещо лице от съда извършва проверка в общинското дружество „Дентален център", докладът с констатациите ще бъде даден на принципала – Общинския съвет и на прокуратурата. Това съобщиха управителят на дружеството д-р Живка Георгиева и двете общински съветнички д-р Ганка Василева и д-р Емилия Симеонова.

Започналата на 7 май проверка досега е показала редица нарушения – неизрядни договори за наем, неправомерно отпускане на 13-та заплата и пари за социални разходи, с които предишният управител и съпругата му са си купили златни бижута, каза още д-р Георгиева. Тя е назначена за управител на дружеството на 18 април 2008 г. на мястото на д-р Харизан Харизанов.

Според общинските съветнички недоумение будят петимата специалисти, назначени на работа в центъра, които са в дългогодишен неплатен отпуск, продажбата на зъболекарски стол за 12 стотинки, десетките кубици вода, които наемателите на кабинетите плащат. Тепърва ще се търси оборудването от зъболекарските кабинети по училищата, заводите и в селата. „Гледах и не вярвах на очите си" – обобщи д-р Ганка Василева, която обеща още фрапиращи факти от проверките на останалите дружества с общинско участие.

Други новини от Сливен