Велата потвърди показанията си срещу Маргините
Велата потвърди показанията си срещу Маргините / netinfo

Защитеният свидетел Велин Добрев-Велата потвърди показанията срещу братята Маргини. Според защитата им обаче той е говорил с някои разминавания.

Разпитът на защитения свидетел Велин Добрев се провежда при закрити врати по преценка на съдия Лада Паунова заради сигурността му. Разпитът продължава и в момента.

Според прокурор Николай Кокинов той е потвърдил показанията си, че братята Маргини, както и останалите петима подсъдими са подготвяли убийствата на бившия външен министър ген. Любен Гоцев, свързания с ТИМ финансист Никола Дамянов и покойния Иван Тодоров – Доктора.

Според адвокатите обаче имало разминавания между показанията на Добрев в досъдебното производство и тези днес. Той объркал имена на улици – посочил “Позитано”, а прокурорите с насочващи въпроси го запитали не става ли въпрос за “Сан Стефано”.

Според прокуратурата той не се е притеснявал от присъствието на братята Маргини в съдебната зала.

От призованите свидетели се явиха трима – Любен Гоцев, адвокатът на Иван Тодоров - Доктора – Георги Георгиев, и Георги Лялев.

Друга от мишените на Маргините – бизнесменът Никола Дамянов е в чужбина и не се яви да свидетелства.

Любен Гоцев отказа да отговаря на журналистически въпроси. Каза, че познава единия от подсъдимите и го е виждал преди десет години.

Тримата свидетели ще бъдат разпитани на следващото съдебно заседание на 18 септември.

Защитата на Големия Маргин заяви, че той страда от дискова херния с радикулит, хемороиди, стомашно-чревно заболяване и камъни в бъбреците, и поиска изменение на мярката му за неотклонение от арест в по-лека.