В СДС-София изумени от твърдения на столичната ДСБ
В СДС-София изумени от твърдения на столичната ДСБ / netinfo

Ръководството на столичната организация на СДС продължава да води разговори с десни и десноцентристки формации за предстоящите местни избори през октомври. Това се казва в съобщение на Областния съвет на сините. В края на август ще бъде свикан Областен съвет, на който градското ръководство ще информира за постигнатите

договорености, а Областният съвет ще вземе решение в какъв формат ще се яви СДС в кметската битка в София. Дотогава СДС-София няма решение за подкрепа на Бойко Борисов, се посочва в съобщението.

На среща в централата на ДСБ вчера са присъствали упълномощените от председателя на СДС-София Борислав Бориславов трима заместник-председатели - Станислав Благоев, Любен Петров и Валентин Костов. За ДСБ - София е преговарял ген. Атанас

Атанасов. По време на срещата Любен Петров е казал, че СДС-София търси максимално обединение на десните сили в София срещу кандидати на БСП и тройната коалиция, и затова са се отзовали на поканата на разговори.

Обсъждани са и варианти за общи листи за общински съветници,районни кметове и кметове на кметства, като не са били уточнявани имена, се казва в съобщението. До 27 август областните, съвместно с националните ръководства на двете партии, да конкретизират имена и параметри за възможно общо явяване на местните избори, е отбелязал Петров. "Ръководството на СДС-София недоумява защо от ДСБ-София дискредитираха вчерашната среща пред медиите като я обявиха за несъстояла се", се твърди в съобщението. "Информацията по същество за този пореден разговор замениха с новината за самостоятелното им явяване на изборите в София", се заявява в документа.