В партията на Кунева не виждат индикации за разцепление в РБ
В партията на Кунева не виждат индикации за разцепление в РБ / снимка: БГНЕС, архив
В партията на Кунева не виждат индикации за разцепление в РБ
83136
В партията на Кунева не виждат индикации за разцепление в РБ
В партията на Кунева не виждат индикации за разцепление в РБ
  • В партията на Кунева не виждат индикации за разцепление в РБ
  • В партията на Кунева не виждат индикации за разцепление в РБ

Фалшиво съобщение до медиите, според което партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите", оттегля подкрепата си за управляващото мнозинство и иска от представителите си в изпълнителната власт да напуснат постовете си, обиколи медиите по обед, но не всички. Съобщението идваше от електронен адрес, съвпадащ с адреса на движението. От партията опровергаха разпространената информация и отрекоха да са разпращали подобна позиция, като уточниха, че са информирали ДАНС и прокуратурата за случая и в момента се води разследване.

Фалшив мейл извади партията на Кунева от управлението

Зам.- председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Танев заяви пред Дарик, че става дума за хакерска атака и че движението стои твърдо зад правителството.
"Това беше хакерска атака. Службите разследват откъде е пробит сайтът на движението. Информацията не отговоря на истината. Стабилността на правителството и мнозинството не е поставена под съмнение", каза той. "Очевидно това е опит за дестабилизиране на държавата, мнозинството, правителството. Интерес има този, който има желание за нестабилност. Категорично това не отговоря на истината. Нямаме никакви основания да считаме, че правителството е нестабилно, дори напротив", каза той.

13 реформатори заявили готовност да минат в опозиция

По повод прогнозите на политолози, че ще има разцепление в Реформаторския блок, Димитър Танев каза, че те не са основателни. "Няма никакви индикации за разцепление в Реформаторския блок. На този етап единственото, което е факт, е подадената оставка на господин Гроздан Караджов като председател на комисия. Друга оставка няма. Така че не виждам проблеми за целостта на Реформаторския блок. Нито се е събирала парламентарна група, този въпрос въобще не е подставен", каза той.

Румен Христов: Десницата няколко пъти си е правила харакири и никога не е печелила

След оставката на правосъдния министър Христо Иванов лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторският блок Радан Кънев заяви, че излиза в опозиция. Попитан възможно ли е и други депутати от ПГ на Реформаторския блок да последват Кънев, зам.-председателят на ДБГ Димитър Танев отговори: "Не знам каква е вчерашната постъпка на господин Кънев. Откъде точно излиза? Той няма подадено заявление нито като напускане на парламентарната група, нито като съпредседател на групата".

Димитър Танев каза още, че ДБГ ще продължи да настоява за ускоряване на промените в съдебната система.

Проф. Танев: Възможно е прегрупиране в Реформаторския блок

"Ние очакваме и през процесуалните закони, закона за съдебната власт реформите, които очакват гражданите, да бъдат факт, така че това изоставане, което се получи в рамките на този година, да бъде наваксано колкото се може по-бързо", каза той.

Междувременно „24 часа" съобщи, че имейлът на пресцентъра на Движение "България на гражданите" не е бил хакнат, а потребител на мрежата е създал нов фалшив имейл - дубликат на истинския и от него е изпратил лъжливото съобщение.