Фалшив мейл извади партията на Кунева от управлението
Фалшив мейл извади партията на Кунева от управлението / снимка: БГНЕС, архив

Във фалшиво съобщение до медиите бе разпространена информацията за оттегляне на подкрепата към мнозинството от страна на "Движение България на гражданите". От централата на партията съобщиха, че става дума за хакерска атака срещу електронната им поща и се разграничиха от съдържанието на писмото.

В съобщението се посочваше, че „ДБГ не може да продължи да крепи Парламентарно мнозинство, работещо срещу належащите институционални реформи".

"Считано от днес (10 декември) народните представители от "Движение България на гражданите" считат за нарушено споразумението, сформирало настоящото мнозинство в НС. Поради този факт, оттегляме подкрепата си за същото това мнозинство", се посочваше с разпространения текст.

"Изхождайки от горното, ИС на ДБГ ще поиска от всички министри, зам.-министри и други членове на Изпълнителната власт да напуснат постовете си в знак на несъгласие с опитите да бъдат саботирани реформите в Република България и заменени с фасадни такива", "призоваваха" още партията в писмото.

Това е една най-обикновена хакерска атака, "Движение България на гражданите" не оттегля подкрепата си към правителството, коментира проф. Даниел Вълчев.

"Доколкото знам колегите, които са били на заседание на ДБГ, са предприели мерки и Меглена Кунева е говорила с главния прокурор, шефа на ДАНС и министър-председателя по случая. Това си е живо безобразие", подчерта Вълчев.

Той обясни, че не знае да е бил обсъждан въпроса за оттегляне на подкрепата към правителството от страна на ДБГ. "По-любопитен е въпросът кой има интерес от тази работа. Нищо не предполагам засега, защото съм далече. Ще се прибера в неделя и другата седмица съм на разположение", добави Вълчев.

Източник: БГНЕС