Уволняват служители на МВР заради дисциплинарни нарушения
Уволняват служители на МВР заради дисциплинарни нарушения / снимка: Sofia Photo Agency

Министър Михаил Миков е утвърдил предложения за уволнение на десет служители на МВР, нарушили служебната дисциплина. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на министерството.

Те са от различни дирекции на вътрешното ведомство и с поведението си са уронили престижа на професията.

Полицай от ГД "Гранична полиция" е предложен за уволнение, след като не се е явил на работа в два последователни дни. Други двама служители са уличени в кражби - единият е граничен полицай, а другият е служител в СДП. Част от тежките провинения са свързани с шофиране след употреба на алкохол. Така е катастрофирал полицай от ОДП-Кърджали. Негов колега от СДП, който също предизвикал пътен инцидент, отказал да му бъде взета кръвна проба за химически анализ.

Аналогичен е и случаят с полицай от ОДП-Пловдив и пожарникар от ОД "ПБЗН"-Пазарджик. За двама автоконтрольори от ОДП-Кюстендил, които работели в екип, е установено, че са действали неправомерно, нарушили са разпоредби и не са санкционирали водач, изпреварвал неправилно. Подобен е и случаят със старши полицай в СДП, който не е изпълнил служебните си задължения, взел е глоба на водач, паркирал неправилно, без да издаде съответния документ.

Служителите, уличени в тежките дисциплинарни нарушения, ще бъдат уволнени със заповеди на директорите на съответните национални служби.