Убийство в дом за възрастни с умствена изостаналост
Убийство в дом за възрастни с умствена изостаналост / netinfo
Полицаи от град Брегово подозират пациенти на Дома за възрастни с умствена изостаналост, че са убили мъж от същото заведение. Преди три дни полицията в Брегово е получен сигнал от директора на дома, че от сутринта на 5 май безследно е изчезнал домуващ 63-годишен мъж, страдащ от психично заболяване и трудно подвижен.

Незабавно са предприети издирвателни мероприятия в района около дома от служители на полицията. На 9 май издирването е продължило с допълнителни служители от Видин и следово куче, като щателно е претърсен районът от устието на река Тимок в река Дунав до покрайнините на село Връв.

От извършените до момента оперативно-издирвателни мероприятия са установени две лица – на 34 и на 30 г, също пациенти на дома с умствена изостаналост и психични отклонения, спрямо които има улики, че са извършили насилствени действия срещу издирваното лице в близост до дома на брега на река Дунав, след което са го изхвърлили в реката.

На местопроизшествието са намерени и иззети дрехите на издирваното лице. До момента не е намерен евентуалният труп на лицето във водите на Дунав, издирвателните мероприятия продължават. По случая е образувано дознание.