Тежкотоварни автомобили ще преминават през Габрово от 7 май
Тежкотоварни автомобили ще преминават през Габрово от 7 май / netinfo
От 7 май отново ще бъде разрешено преминаването на тежкотоварни автомобили през Габрово. Това съобщи заместник-управителят на Габровска област Николай Григоров на работна среща в областната администрация.

Представители на областното пътно управление, на общините Габрово и Дряново, на Пътна полиция, на дирекция "Гражданска защита" и на фирмите за пътно поддържане обсъждаха мерките за обезопасяването на пътя през прохода "Шипка".

Светла Иванова от областното пътно управление информира, че фирмата е поставила вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка на опасните участъци, че в квартал "Бичкиня" е изграден тротоар, има предпазни пана и система за отводняване. На моста в квартала предстои монтиране и на светофарна уредба. Ремонтните работи по трасето ще продължат и след възстановяването на трафика на тежкотоварните автомобили, което допълнително ще усложни пътната обстановка, стана ясно на срещата.

Фирмите "Областно пътно управление" и "Пътно поддържане" ще завършат ремонта на пътя най-рано до 15 май. Инициативният комитет, който настоява за спиране на трафика на камионите през почивните дни и нощем, отново обяви искането си областната администрация да настоява пред фонд "Републиканска пътна инфраструктура" това искане да бъде изпълнено.