Съдът ще гледа делото срещу братята Маргини
Съдът ще гледа делото срещу братята Маргини / netinfo

Софийският градски съд ще гледа делото срещу Красимир и Николай Маринови, съобщиха от съда. Братята Маргини, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви, Веселин Тошев и Стефан Рангелов са обвинени за опит за убийство на Иван Тодоров-Доктора, ген. Любен Гоцев и Никола Дамянов. От близо шест месеца делото не е тръгвало по същество заради заболяванията на обвиняемите.

Братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев са обвинени още в участие в организирана престъпна група и незаконно притежание на оръжие.

На 28 октомври 2005 г. 18 служители на Специализирания отряд за борба с тероризма обискират сградата, в която се помещава офисът на братята Красимир и Николай Маринови (известни като Големия и Малкия Маргин) на бул. “Джеймс Баучер” № 87. В същата сграда се намира и застрахователното дружество “Булинс” (бившата застрахователна компания СИК), чиито съосновател е Големия Маргин. По време на обиска са проверени документацията и компютрите в офиса. Непосредствено след проверката Красимир Маринов е задържан в полицията за 24 часа. По-късно е арестуван и Малкия Маргин.