Будимир Куйович
Будимир Куйович / БГНЕС
Софийският градски съд остави без уважение молбата на черногореца Будимир Куйович за условно предсрочно освобождаване от затвора, предаде БГНЕС.

Будимир Куйович  беше осъден на 16 години затвор за наркотрафик през 2010 г. Той бе задържан в България при спецакция в края на декември 2007 г.

Будимир Куйович иска от съд да бъде освободен предсрочно

„Има едно наложено наказание, което, за да бъде лицето освободено предсрочно от неговото изтърпяване, трябва да е дал достатъчно доказателства за своето поправяне по време на престоя му в местата за лишаване от свобода. В настоящия случай от всички събрани по делото доказателства, такъв извод не може да бъде направен според мен, съдът се съгласи с това, тъй като промяната при него, макар и от тези становища на затворническата администрация да има такава промяна, тя не е устойчива и трайна, за да може да бъде освободен предсрочно”, каза прокурорът Андрей Янкулов.

Будимир Куйович
БГНЕС

Справката, прочетена от съда, показва, че на Куйович му остава да изтърпи 4 години, 3 месеца и 15 дни от наказанието си. От 2017 г. той е в затворническото общежитие в Казичане.
БГНЕС