Съдят наркопроизводител за точене на банкови сметки
Съдят наркопроизводител за точене на банкови сметки / netinfo

Осъденият неотдавна за производство на амфетамини благоевградчанин Силви Петров, застава пред магистратите за нелегално източване на банкови сметки, съобщиха за Дарик радио. След 10 години разследване, Окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Петров за подправяне на документ - банков чек, с който изтеглил неправомерно 46 000 долара.

Престъплението е било извършено през 1998 година в съучастие с благоевградчанин с криминално минало, Калоян Илиев, информираха от прокуратурата. Чекът бил издаден от клон на Американска банка в България в полза на Милен Чечов. Чрез подправяне на данните в банковия документ, Силви Петров и Калоян Илиев източили значителната парична сума на три транша, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата.

Силви Петров бе осъден от благоевградските магистрати за участие в канал за производство и пласиране на дрога заедно със скандално известния кримибос в Благоевград, Пламен Илиев - Джудиста.

Двамата обаче не лежаха в затвора, тъй като от присъдата им бяха приспаднати месеците, изкарани в следствените килии и под "домашен арест".

Други новини от Благоевград