Ставийски предизвика тежка катастрофа в нетрезво състояние
Ставийски предизвика тежка катастрофа в нетрезво състояние / снимка: Sofia Photo Agency,BGNES
Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски е причинил тежката катастрофа на пътя Приморско - Созопол, при която загина мъж на 23 години, а неговата спътничка е в кома и с опасност за живота.

Кръвната проба на Максим Ставийски е готова и показва съдържание на алкохол в кръвта 1.1 промила. Това съобщи дежурният прокурор в Бургас Огнян Стоянов.

Инцидентът стана към 19,45 ч в неделя в района на опасните завои по пътя Созопол - Царево, по поречието на река Ропотамо. Максим е навлязъл с управлявания от него джип "Хамър" в насрещното движение и се блъснал челно с "Хонда Сивик" с четирима пътници.

След катастрофата в бургаската болница почина 23-годишният шофьор на Хондата Петър Петров. Негова приятелка, чието име е Емануела, е в кома. В болницата, но без опасност за живота, са други двама пътници, пътували на задната седалка в същия автомобил. Причина за техните наранявания, освен челния сблъсък с джипа на Ставийски, е сблъсък с движещото се зад "Хонда"-та "Ауди".
Ставийски предизвика тежка катастрофа в нетрезво състояние
netinfo

Партньорката на Максим - Албена Денкова, не е пътувала с него. По време на катастрофата тя е била в София.

"Не мога да кажа нищо конкретно, защото до момента няма официално становище от органите, които разследват инцидента. Аз и Максим сме изключително загрижени и потресени от цялата ситуация. Основното, което се стараем да направим, е да се погрижим за хората, които са пострадали, за да може те да се възстановят. Всичко останало е в ръцете на следствието", коментира снощния инцидент световната шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова пред БТА.

На втората снимка: Tака изглежда джипът "Хамър", с който е пътувал Максим, след катастрофата. Джипът е подарен на Максим и Албена за световната титла през 2006 година от Калгари.