Линейка на "Спешна помощ" транспортира до УМБАЛ-Бургас мигрантите, ранени при катастрофата край село Граматиково. Всички те са мъже.

Лекар от Спешния център каза пред журналисти, че няма тежко пострадали и уточни, че когато медицинският екип е пристигнал на мястото на инцидента, мъжете са стояли на поляна. В линейката са качени и транспортирани до болницата 11 чужденци.

В УМБАЛ-Бургас по-рано са настанени и други мъже, пострадали при катастрофата с товарния камион. Двама от тях са български военнослужещи. Единият е управлявал камиона.

Двама загинали и 10 ранени в катастрофа с камион на Въоръжените сили (ВИДЕО)

Катастрофата е станала следобед при движение на камиона от Резово към Граматиково, съобщиха по-рано от Министерството на отбраната. Военните са изпълнявали задача по логистична поддръжка на силите и средствата на МВР по охрана на българско-турската граница. Товарният камион, претърпял пътния инцидент, е на Въоръжените сили. Загинали са двама чужди граждани.

"Започва сериозна проверка за инцидента", съобщи премиерът Кирил Петков пред журналисти. Той го определи като нещастен случай.

"Говорих и с министър Рашков, както и че превозното средство е било на Министерството на отбраната", коментира министър-председателят. Той каза, че съжалява за случилото се, но е инцидент, който трябва да се разследва внимателно.

По думите му, на премиера е докладвано, че загиналите са мигранти. Петков допълни, че със стоплянето на времето отново се засилва натискът по границата, ще се засили и охраната. 

БТА