Карантина само формално, разграден двор - реално. И агресия към екипа на NOVA телевизия. Как затвориха дома в Сливенско чак след намесата на телевизията?

Става дума за дома за възрастни с умствена изостаналост „Качулка“, в който бе установено огнище на коронавирус.

В „Качулка“ нападнаха екипа на NOVA, няма карантина при 54 заразени (ВИДЕО)

Засега заразените са 54-ма, а 42-ма от тях са от персонала - медицински сестри и санитари. От общината вече започнаха да търсят персонал.

В понеделник, екип установи на място, че достъпът до огнището на зараза не е ограничен и до „Качулка“ може да се влезе безпрепятствено. Екипът ни бе посрещнат изключително агресивно.

Само след няколко часа в Сливен се очаква брифинг да дадат РЗИ и общинските власти по случая с дома за хора с умствена изостаналост.

„Качулка” в момента е място, където е установен епидемиологичен взрив от COVID-19. Оказа се, че място, което трябва да е под карантина, всъщност е със свободен достъп и всеки може да влезе в него. То не е оградено, намира се до главен път и до него се стига по неохраняеми стълби.

Екипът на NOVA стана обект на агресия от човек, който се представи като охрана, а в последствие и като отговарящ за поддръжката на дома. Оказа се, че след проведените опити за разговори – никой от администрацията не обръща сериозно внимание на случая, тъй като и директорът на тази институция е с COVID-19.

Повече гледайте във видеото.
 
NOVA