Волен Сидеров
Волен Сидеров / БГНЕС
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред журналисти в МС, че в рамките на заседанието на кабинета е направил предложение за оттегляне на проекта на Закон за шума, защото, по думите му, той нанася вреди на бизнеса. Според този закон могат да се затварят заведения по преценка едва ли не на МВР, което ще нанесе щети на туризма, и ще е причина за по-малко приходи в сектора, коментира Сидеров. Проектозаконът е минал на първо четене, могат да го изтеглят, изтъкна той. Сидеров смята, че действията на вицепремиера Валери Симеонов вредят на държавния интерес.
 
На първо четене: Приеха закона на Симеонов, удължаващ периода на нощна тишина

Волен Сидеров
БГНЕС

По-рано стана ясно, че Волен Сидеров внася писмо до Министерския съвет с искане да се разбере какви нареждания и за какво са издавани, за да се предприемат конкретни мерки за проверки на обекти по Черноморието ни. "Валери Симеонов вкара закони и започна действия, които буквално убиват българския туристически бизнес", каза Сидеров пред NOVA. "Аз не съм го пратил във властта, за да убива туризма, а да вдига доходите, пенсиите, за което ние водихме предизборна кампания, а не да утрепва български фирми, заведения, стотици дребни предприемачи, които си изкарват прехраната ”, заяви лидерът на Атака и председател на ПГ на Обединените патриоти.

Сидеров отправи критики към Симеонов (ВИДЕО)

Преди дни в интервю за Дарик вицепремиерът Валери Симеонов каза, че законопроектът за шума, който бе гласуван на първо четене в пленарна зала, няма да бъде оттеглен. Симеонов обясни, че той е подготвил законопроекта, който е одобрен с пълно единодушие от членовете на кабинета и след това е предложен на Народното събрание. В отговор за настояването на Сидеров законопроектът да бъде оттеглен, вицепремиерът коментира: "Става въпрос за някакво неразбиране, става въпрос за законопроект на Министерския съвет, не на Валери Симеонов. Законопроектът е минал през МС с пълно единодушие, нищо не може да се изтегли. Няма такава процедура Министерският съвет да си изтегли законите и това нещо е хубаво господин Сидеров да се запознае с него", каза Симеонов пред Дарик.

Волен Сидеров
БГНЕС

Симеонов: Законопроектът срещу шума няма да бъде изтеглен от НС

На 12 юли парламентът прие на първо четене предложените от вицепремиера Валери Симеонов и правителството промени в Закона за защита от шума в околната среда. Сред предложените промени са да се удължи периодът, в който трябва да се пази тишина през нощта от 23.00 до 8.00 часа, като в момента той е до 7.00 часа. Контролът да се пази тишина в посочения часови пояс се възлага изцяло на МВР, като служителите ще имат право да предприемат съответните законови действия за спиране на шума. В светлата част на деня си остава задължение на РЗИ. Санкциите за нарушителите като цяло се удвояват, предвиждат още промените.