Републиканските пътища са проходими при есенно-зимни условия
Републиканските пътища са проходими при есенно-зимни условия / netinfo
Републиканските пътища са проходими при есенно-зимни условия. Времето е преобладаващо облачно, на места до ясно и ветровито. Това съобщиха от фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Слаб сняг превалява на прохода Петрохан, а дъжд вали в района на София, Враца, Карлово и Козница. Видимостта навсякъде е добра. Във високопланинските райони има заснежени и заледени пътни участъци, които пътните служби почистват и опесъчават.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, проходът на Републиката и Върбишкият проход, както и пътят Шипково-Рибарица. Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре.

Товарните автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат. Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, по пътищата Стойките-Превала /област Смолян/, Гълъбово-Бяла Черква и Храбрино- Бойново - Лилково /област Пловдив/.

Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград-Сърница и през прохода Петрохан. Леките автомобили трябва да са с вериги през прохода Петрохан.