/ Президентство на Република България
Днес все повече млади хора предпочитат да гледат, вместо да практикуват спорт и това е сериозен проблем за нашето общество. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес участва в откриването на Държавното първенство по спортна стрелба за момичета и момчета от 10 до 14 годишна възраст.
 
В приветствието си президентът поздрави младите спортисти за това, че са поели по пътя на спорта, който гради характер, възпитава отговорност, уважение и самодисциплина. „Десетки са медалите, титлите от олимпийски, световни, европейски състезания, които наредиха  спортната стрелба на едно от челните места в славната българска спортна история“, посочи той.

На всички треньори, ръководители и родители президентът Радев изрази благодарност за ангажираността, всеотдайността и за подкрепата им техните деца да се развиват силни по дух и с увереност, че всички усилия, които влагат на терена на спортсменството, са насочени и за тяхното развитие и израстване като граждани на Република България.
 
За първи път в своята история Русе домакинства държавно първенство по спортна стрелба. На събитието присъстваха изтъкнати български спортисти, сред които Весела Лечева, Мария Гроздева и Антоанета Костадинова.