/ Снимка: Thinkstock/Getty Images
Окръжната прокуратура в София внесе искане за домашен арест на Григор Григоров – шофьора на автобуса, който в събота катастрофира край Своге. Григоров е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души.

Адвокатът на шофьора на автобуса: Той е мислил за самоубийство

С прокурорско постановление е наложена забрана на Григоров да напуска страната и му е отнета шофьорската книжка.

Привлякоха като обвиняем шофьора на преобърналия се автобус край Своге

Автобус се преобърна в дере близо до Своге на 25 август. При трагичния инцидент загинаха 17 души, а над 20 човека бяха ранени. 14 човека остават на лечение в столични болници, като за живота на три жени все още има опасност, стана ясно по-рано през деня. Григоров бе привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на другите пътници. Разследването на инцидента, което бе поето от Националната следствена служба, продължава. То се води по още две направления – към фирмата превозвач и към състоянието на пътя.

Тестове показали недопустим материал в асфалта на пътя, където катастрофира автобус

Вчера регионалният министър Николай Нанков съобщи, че асфалтовите проби, взети от района на инцидента, са показали съдържание на варовик, който има свойствата да се полира при продължително използване и употребата му е недопустима спрямо нормативите.