/ Министерство на отбраната
Министерството на отбраната ще изпрати по молба на здравното министерство към Испания военнотранспортен самолет "Спартан". С него трябва да се върнат в България девет наши ученици, заразени с COVID-19.

Подготвя се документацията за полета, който се очаква да се осъществи в сряда при спазване на всички мерки за безопасност.

Карантинират паралелка в Ямбол заради потвърдена положителна проба

На 13 ноември шест от 31 ученици от Професионална гимназия по техника и технологии „Атанас Димитров“ в Нова Загора са показали положителни резултати от антигенен тест за COVID-19 точно преди полета на групата от Малага през Мюнхен за София. Направените впоследствие PCR тестове също са били позитивни. Учениците и придружаващите ги учители не са ваксинирани, гласи официалната информация на просветното министерство.

Групата е била на посещение в Севиля, Кралство Испания, по програма „Еразъм“ заедно с четирима учители от същото училище.

На 14 ноември 2021 г. учениците с отрицателен резултат на теста заедно с двама учители са се върнали в България. Гимназистите, заразени с COVID-19, и другите двама учители са карантинирани в хостел в Севиля. Учениците нямат симптоми и се чувстват добре.

Четирима ученици и двама служители в пловдивски училища са с положителен тест

"Има група деца от Професионалната гимназия по техника и технологии "Атанас Димитров" в Нова Загора, които са в Севиля по програма "Еразъм", заяви пред БТА кметът на Нова Загора Николай Грозев. Изпълняващият длъжността началник на РУО - Сливен Боян Аксаков също съобщи, че има група от областта в Севиля и че част от децата са дали положителен резултат за коронавирус.