"Гранична полиция” е прекратила издирването на момчето. Уведомени са румънските гранични власти, тъй като вече са стигнали до мястото, след което реката навлиза в екваторията на северната ни съседка, посочва NOVA.

Според силистренци мястото, където е станал инцидента, е много опасно. „Районът се характеризира с много голяма дълбочина, с много големи ями и много голямо течение, което се засича с обратно такова. Вследствие на това се получават много големи водовъртежи. Невнимателни лодкари биват завъртяни, а какво остава за неопитен плувец”, коментира жител на Силистра.

„Къпането е забрането по цялото протежение на реката край града. Поставени са указателни табели през 150-200. Освен това през месец март всяка година кметът издава заповед, в която се казва, че хората не трябва да се къпят в Дунав. А мястото е заградено с ограда с шипове отгоре. Разчитаме и на табелите”, коментира в „Здравей, България” заместник-кметът на Силистра Тихомир Борачев.

В събота привечер няколко момчета са скачали в реката от хеликоптерната площадка към частен хотел. 13-годишното дете е било повлечено от бурните води. Рибари са чули виковете му за помощ и са се обадили на телефон 112.
nova.bg