Повдигат обвинение срещу момче, намушкало ученик
Повдигат обвинение срещу момче, намушкало ученик / netinfo

Срещу 17-годишното момче, което намушка с нож тринадесетокласник от „Професионалната гимназия по транспортен мениджмънт” в Казанлък, е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Инцидентът стана в събота, когато 19-годишният Мариян Пенчев бе намушкан с нож, след като изпратил приятелката си до дома

В 1 часа през нощта в събота в районното полицейско управление в Казанлък е получено съобщение, че в Спешния център е прието 19-годишно момче с прободна рана на дясната гръдна полвина. От намушкването частично е засегнат десният бъбрек. Няма опасност за живота на пострадалото момче.

Първоначално то е заявило, че било намушкано с нож от две неизвестни лица от ромски произход. Тази версия била сменена, след като пострадалия Мариан Пенчев признал, че е намушкан от младеж, с който били в една компания. Инцидентът станал действително след като Мариян изпратил приятелката си до дома й и тръгнал да се прибира.

„Срещу 17-годишния Росен е образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна победа – престъпление по член 129, алинея 2 във връзка с алинея 1 от

Наказателния кодекс”, уточни пред Дарик заместник-районният прокурор на Казанлък Кръстин Кацаров.

Предстои да се изясни основният мотив, заради който 17-годишният младеж, който е син на служител в транспортна полиция е посегнал на своя приятел.

Работата по изясняване на случая продължава.