Половината българи гледат с надежда на управлението на ГЕРБ
Половината българи гледат с надежда на управлението на ГЕРБ / Sofia Photo Agency, архив

Половината от българите продължават да гледат с надежда на управлението на ГЕРБ. От НЦИОМ отчитат, че надежди към управлението на ГЕРБ по-често от останалите имат хората на възраст до 50 години, жителите на големите градове, образованите и заможните българи, както и избирателите, които не принадлежат към левия политическия спектър.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов продължава да е начело на класацията на най-популярните български политици. Той оглавява и класацията за най-одобряваните министри през втората половина на септември, като се ползва с 64 на сто от одобрението на анкетираните. След него са Николай Младенов с 42 на сто одобрение, Росен Плевнелиев с 41 на сто и Мирослав Найденов 40 на сто одобрение. Министрите, които получават най-слаба обществена подкрепа за работата си през последните месеци, са Анна-Мария Борисова, Тотю Младенов и Нона Караджова.

Неблагополучията в управлението на ГЕРБ засега не водят до преливане на доверието на гражданите към другите партии, сочи проучването.