/ БГНЕС
Разговорите на ДПС с управляващата партия за размера на партийната субсидия са приключили и движението няма да участва в нови консултации, заяви в кулоарите на парламента депутатът Делян Пеевски. Според него с отлагането на второто гласуване в зала на актуализацията на бюджета и намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лв., след като промяната е приета на второ четене в ресорната комисия, се нарушават парламентарните правила.

Раздор и вълнения в НС заради партийните субсидии
 
„Това е смешно, което се случва в момента. Субсидията е приета на второ четене - 1 лев и този въпрос е свършил. На комисия на второ четене. Какво променяме? Докладът е изготвен. Как ще го направят? Ако ще нарушават правилата... Нека да видят, ние няма да гласуваме в комисия друго, да си гласуват! Как ще го направят? Има ли такава парламентарна техника? Субсидията е 1 лев! Разговорите с управляващата партия приключиха. Ако те не си държат на думата, това е техен проблем. 1 лев оставаме, да видим какво ще направят те. Ако се извъртят те, се извъртят“, коментира Пеевски.

БСП няма пари сега да върне надвзетата субсидия, похарчени са
 
ГЕРБ вече върна надвзетите субсидии

Предложението на правителството за орязване на субсидиите за партиите до 1 лв. за получен глас бе прието на първо четене в пленарна зала и на две гласувания в парламентарната Комисия по бюджет и финанси. До второ гласуване в зала обаче не се стигна, тъй като ресорната комисия не внесе доклада си. Последва Коалиционен съвет, на който ГЕРБ и Обединени патриоти решиха да се проведе нов кръг консултации и до 1 август да се вземе решение за размера на партийната субсидия.

Карадайъ: Няма да участваме в консултациите за партийната субсидия
 
ДПС днес са превели поисканите от Министерството на финансите надвзети средства от партийната субсидия, съобщи председателят на партията Мустафа Карадайъ. Сумата, поискана от финансовото ведомство от ДПС е 1 625 892 лева.