Делян Пеевски
Делян Пеевски / БГНЕС
Постигането на максимална публичност и прозрачност за работата на министър-председателя и Министерски съвет по най-важните за държавата теми и приоритети е от първостепенна важност и отговорност пред обществото. Това заяви Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС. Времената на работа “на тъмно” и задкулисните, безпринципни договорки приключиха, напомни Пеевски.

"Изпълнението на конституционните разпоредби за контрол върху работата на правителството от страна на парламента, който е изразител на волята на избирателите е именно в тази публичност, с която ние се ангажираме", коментира Пеевски.

Денков: Делян Пеевски играе театър, не ми е началник никой от парламента

"Затова ще бъдем максимално изискващи и активни по отношение на действията на правителството и премиера, като всеки получен от тях отговор ще бъде публикуван, за да може хората да знаят какво се работи, от кого се работи, кой носи отговорност за действията, които се предприемат и най-важното, за да имаме непрекъсната обратна връзка с хората", заявява Пеевски.

Делян Пеевски: Денков да отговори чии интереси пази, видно е, че е объркан

"Държим премиерът и воденият от него МС да разберат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република, това че дължат отчет за работата си и че тази отчетност се случва чрез и пред парламента. На базата на контрола от парламента, ние ще информираме хората за това какво се случва, за да могат да дадат своята оценка", обяви Пеевски.

Това е моделът, по който ще се работи и занапред, категоричен е председателят на ПГ на ДПС. От премиера и правителството очакваме да бъдат адекватни на тези изисквания, допълва той.