Отложиха делото срещу Софиянски за Гурко 1
Отложиха делото срещу Софиянски за Гурко 1 / netinfo

Софийският градски съд отложи делото срещу Стефан Софиянски за бизнесцентъра "Гурко"1, тъй като стана ясно, че Софиянски не е в България, а е в командировка в Европейския парламент във връзка с приемането на доклада за напредъка на България и Румъния.

По делото бе депозирана молба от адвоката на Софиянски Даниела Доковска, в която се споменава, че Софиянски е в командировка и не може да се яви на делото. Към молбата бе приложена и програмата на Европейския парламент, но не и копие от командировъчната заповед на Софиянски.

Софиянски е обвинен, че не е изпълнил решението на Столичния общински съвет от 14 юли 1997 г., с което е одобрено внасянето на апортна вноска в бизнесцентъра. Освен това прокуратурата обвинява Софиянски с това, че е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация, както и Наредбата за реда на придобиване, стопанисване, управление и разпореждане с общинско имущество.

От това за общината като акционер в бизнесцентъра са настъпили значителни щети в размер на 1.35 млрд. неденоминирани лева. Следващото заседание по делото е на 27 ноември.