Отделът за вътрешна сигурност ще събира данни за нарушения в МВР
Отделът за вътрешна сигурност ще събира данни за нарушения в МВР / снимкa: Sofia Photo Agency

Отделът за вътрешна сигурност в МВР ще се занимава със събиране на данни за нарушения в министерството, каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той участва във видео-мост София - Москва под наслов "Корупцията - източноевропейски синдром". Миков поясни, че се предвижда Инспекторатът в министерството ще има дисциплинарно-наказателни функции.

По време на видео-моста Миков заяви, че борбата с корупцията е ясен приоритет в годните на прехода, макар резултатът да е с променлив успех. Миков посочи, че взаимодействието между институциите е особено важно.

Председателят на парламентарната комисията за борба с корупцията Бойко Великов запозна участниците във форума от руска страна с това, че в България няма закон за борба с корупцията, но в редица други закони има заложени текстове.

Членът на ВСС Цони Цонев, който е председател на комисията за борба с корупцията към съвета заяви, че едно от най-важните условия за преодоляването на корупцията е политическата воля, каквато напоследък е налице.