Освобождават срещу 300 лв. нападателя на лекарката от Раковски
Освобождават срещу 300 лв. нападателя на лекарката от Раковски / снимка: Dariknews.bg

Пловдивският районен съд взе решение да освободи от ареста нападателя на д-р Божана Пеевска срещу сумата от 300 лева, след като прокуратурата внесе в съда искане за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".

Според съда няма опасност извършителят да се укрие. Според останалите мотиви за по-леката мярка бяха отбелязани противоречия в показанията на лекарката.

Решението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния съд.

Следващото дело е насрочено за 23 декември 15,30 часа.

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на мъжа от ромски произход, който нападна лекарка в Раковски по време на нощното й дежурство.

Стоян Костадинов е привлечен като обвиняем за причиняването на лека телесна повреда на д-р Божидара Пеевска от кабинета за неотложна помощ в местен медицински център. Това съобщи за Дарик говорителят на пловдивската прокуратура Атанас Илиев.

В неделя, на 14 декември, Стоян, заедно с жената, с която живеят на семейни начала и майка й, потърсили медицинска помощ за двегодишно дете, погълнало перилен препарат. Лекарката обяснила, че детето се нуждае от спешна помощ в пловдивската клиника по токсикология, но ромите настоявали момичето да бъде прегледано на място.

При скандала 35-годишният мъж ударил в слепоочието дежурната лекарка.

Други новини от Пловдив