/ ThinkStock/Getty Images
При влошена епидемична обстановка ще се преминава на онлайн обучение, стана ясно по време на брифинг на образователния министър Красимир Вълчев във връзка с началото на учебната година и мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Учебната година ще стартира присъствено в цялата страна, но ще има праг на заразени по области и при достигането му ще се преминава на електронна форма на обучение. Това е било обсъдено със здравния министър, стана ясно от думите на Вълчев. 

Учебната година започва присъствено във всички училища (ВИДЕО)

„Моделът е базиран на превключване. Училищата ще са готови за него. Най-вероятно ще се наложи такова, когато започнат грипните епидемии”, разкри образователният министър. 

Превключването в електронна форма на обучение тази година ще бъде обвързано с оценки и отсъствия, а не както миналата година.Тази учебна година при преминаване в дистанционна форма на обучение ще се пишат оценки и отсъствия.

Определиха мерките за безопасност в училищата (ВИДЕО)

Между 15 и 20 училища пък ще бъдат превърнати в центрове за дистанционна форма на обучение. Един такъв център ще може да обхване ученици от повече от 1 училище, от повече от една община, дори от повече от една област. "Най-вероятно няма да може да стартираме заедно с учебната година, но до началото на октомври ще успеем", уточни Красимир Вълчев.
 
 
Как ще започне новата учебна година?

Как ще започне новата учебна година?

Публикувахте от Новините на NOVA в Четвъртък, 27 август 2020 г.