/ БГНЕС
Апелативеният съд в София остави за постоянно в ареста задържаните у нас за съпричастност към атентата в Истанбул от 13 ноември - сириецът Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно гражданство - българско и молдовско, както и гражданите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал.

Определението на съда е окончателно.

Апелативният съд в София уважи искането на прокуратурата заседанието за мерките за неотклонение на задържаните у нас за атентата в Истанбул, да бъде закрито за медии и граждани. Причината е, че в материалите по делото се съдържат материали от ДАНС с гриф „Секретно“, в които има класифицирана информация.

Задържаните у нас заради атентата в Истанбул се изправят пред съда

Преди седмица Софийският градски съд остави в ареста задържаните, въпреки твърдението, че няма никакви доказателства, че сириецът Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно гражданство - българско и молдовско, както и гражданите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал да са съпричастни към атентата.

На обвиняемите са осигурени преводачи от руски и арабски език. Решението на апелативния съд за това какви мерки за неотклонение ще бъдат наложени на мъжете ще бъде окончателно.
БТА