Около 260 български военни се завръщат от Кандахар
Около 260 български военни се завръщат от Кандахар / Sofia Photo Agency, архив

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще посрещне тази вечер българските военнослужещи от Шеста охранителна рота и от Оперативната група за обучение и връзка, които се завръщат от участие в мисията на ИСАФ, съобщиха от Министерството на отбраната.

На церемонията ще присъстват началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командващият Съвместното оперативно командване генерал-лейтенант Атанас Самандов.

В страната се връщат около 260 български военнослужещи от охранителната рота, с командир капитан Огнян Марков и заместник-национален командир подп. Ангел Турманов. Те изпълняваха задачи по охрана на летище "Кандахар" в операцията на НАТО в Афганистан. С тях пристигат шестима български и седем американски военни от Оперативната група за обучение и връзка, които съвместно изпълняваха задачи по обучение на Афганистанската армия.

След официалната церемония по посрещането министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов и командващият Съвместното оперативно командване генерал-лейтенант Атанас Самандов ще дадат кратък брифинг.