Обсъждат “Данъчното облагане в ЕС и България”
Обсъждат “Данъчното облагане в ЕС и България” / netinfo

Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП), заедно с КНСБ и КТ „Подкрепа” организират пресконференция на тема “Данъчното облагане в ЕС и България. Сигурност на социалните системи”, която ще се състои днес от 11 часа в “Гранд хотел София”.

На срещата с журналисти ще присъстват Райнер Хофман – заместник-генерален секретар на ЕКП, Жоел Декайон – конфедерален секретар на ЕКП, д-р Желязко Христов – президент на КНСБ и д-р Константин Тренчев – президент на КТ “Подкрепа”.

Ще бъдат изложени позициите на ЕКП за данъчното облагане на доходите и плоския данък в някой европейски страни, както и становището на лидерите на КНСБ и КТ “Подкрепа” относно въвеждането на плосък данък върху доходите в България.

В 13 часа Райнер Хофман и Жоел Декайон ще бъдат приети от кмета на София Бойко Борисов. Те ще представят на столичния градоначалник инициативата на ЕКП за внасяне на петиция на европейската конфедерация в ЕК за гарантиране на високо качество на обществените услуги на всички граждани, като здравеопазване, образование, достъп до питиейна вода, електричество и др. Райнер Хофман и Жоел Декайон ще предложат на Бойко Борисов да се присъедини към петицията, зад която са застанали вече кметовете на Лондон, Париж и на други европейски столици.