/ БГНЕС
АМ
102194
АМ
  • АМ
Пускат две ленти за движение в посока Кулата и една в посока София в участъка на АМ “Струма” при Дупница от 14 часа днес. По аутобана ще минават леките коли и автомобилите до 12 тона. Тези над 12 тона, включително автобусите се отбиват по Е-79. 


От 14 часа днес до 10 часа в неделя в участъка от АМ „Струма“ в района на опожарения мост край Дупница ще има две ленти за движение за леките коли и автомобилите до 12 тона в посока Кулата и една за София. От 10 часа в неделя до 14 часа в петък, когато трафикът за столицата е по-интензивен, ще има две ленти за София и една за Кулата.

120 подмостови пространства в България се използват за отпадъци

Платното от автомагистралата за Кулата, което е засегнато от пожара вдепото за отпадъци, остава затворено, като ремонтът на стойност 1 милион и 800 хиляди лева се очаква да приключи до 4 месеца.  

Почистиха отпадъците от моста на АМ „Струма” край Дупница, отварят я за леки коли

         
Автомобилите над 12 тона, включително автобусите, пътуващи към Кулата ще се отбиват от АМ „Струма“ при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по път Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават аутобана. За пътуващите към София отбиването по път Е-79 е при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата при пътен възел „Дупница Север“.

За превозни средства над 12 тона се забранява движението по пътната връзка от път Е-79 към АМ „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ и по връзките от пътя Дупница-Кюстендил към магистралата на пътен възел  „Дупница Юг“ по направленията: Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София.