В неделя преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а подобрение на видимостта и намаление на облачността ще настъпи в следобедните часове. Над планинските райони ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 11°С и 16°С, в София - около 13°С.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, на места - и мъгла. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°С-15°С. Температурата на морската вода е 16°С. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Какви изненади ни готви времето през ноември

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по билата - умерен, вятър от юг. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°С, на 2000 метра - около 5°С.  

През първите дни от новата седмица ще бъде почти тихо. Преди обяд на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, от които в отделни райони е възможно и да преръмява. В планините и планинските райони ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са между 1°С и 6°С, а максималните - между 11°С и 16°С.

Подробна прогноза за времето четете на сайта Sinoptik.bg
НИМХ, БТА