Той почина в събота вечерта
Преди два дни, след инцидент по време на офроуд в Рила, почина съденият за няколко престъпления Антон Петров - Хамстера, а трима негови приятели останаха живи, като се опитваха до последно да го спасят. Въпреки бързата намеса на Бърза помощ и няколко линейки, малко след инцидента Петров почина.

От Планинска спасителна служба - Благоевград  съобщиха, че спасители са участвали в акцията в събота вечерта. Тогава около 20.30 часа е получен сигнал за произшествие с високопроходим автомобил, при което водачът е тежко пострадал, а спътниците му са били с различни, но по-леки травми.

Към 17.30 часа при изкачване на стеснен изоставен горски път автомобилът е стъпил много близо до ръба на затревен участък, който е изглеждал стабилен, но под тежестта на машината поддава и се отронва в стръмно дере, това посочват от Спасителната служба. Джипът се е преобърнал няколко пъти по склон, с дължина повече от 60 метра и пада от 30 метра височина.

Веднага след получаване на сигнала към мястото на инцидента се отправят десет спасители от отряда в Благоевград, разделени на две групи, с цел по-бързо пристигане до пострадалите. На място установяват, че водачът на автомобила Антон Петров е с множество травми, a впоследствие изпада в безсъзнание.

Въпреки предприетите от спасителите действия и притеклите се на помощ приятели на пострадалите, към 23 часа състоянието на Петров рязко се е влошило и малко след това починал.

Пострадалите са извозени с автомобил на Планинската спаситела служба и предадени на екипи от Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Акцията е продължила до 4.30 часа в неделя.

От ПСС в Благоевград изказват съболезнования на семейството и приятелите на загиналия и благодарят на приятелите му за оказаната помощ по време на тежката акция.

Антон Петров е знакова фигура в криминалния свят в последните няколко години. Имаше няколко фирми и беше един от задържаните от групата за отвличания "Наглите". Бе сочен за приближен на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. Беше и сред обвиняемите по делото "Октопод". Преди две седмици, 11 години след шумната акция „Октопод”, съдебният процес приключи на втора инстанция с оправдателна присъда за него.
БТА