Неоткрити свидетели отложиха делото „Мъндев
Неоткрити свидетели отложиха делото „Мъндев / cнимкa: DarikNews

Окръжният съд в Сливен отложи за 5 февруари 2010 г. делото срещу шефа на бившата силова групировка „Клуб 777" Атанас Мъндев и още петима души. Те са обвинени за организиране на престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция, съобщи за Дарик зам.-председателят и говорител на Окръжен съд-Сливен Мартин Данчев.

Причината за отлагането е, че част от момичетата, които са били обект на трафик, не са открити на сливенските им адреси. Те са записани като свидетели по делото, но най-вероятно са в чужбина.

Днес пред съда са дали показания трима свидетели. Не са правени искания за промяна на мярката за неотклонение на обвиняемите. Подсъдимите отказаха да дадат обяснения пред съда на предишните заседания.

Мъндев е под домашен арест след задържането му през месец май. В ареста са трима негови приближени, сред които е Селим Мусов Кадиров, известен с прякора Салама. Други двама обвиняеми са на свобода под парична гаранция. Атанас Мъндев е шеф на бившата силова групировка „Клуб 777". Той бе задържан в началото на юни 2008 г. в Сливен.

Новини от Сливен