/ Dariknews.bg, Елза Тодорова
Тежък понеделник по пътищата в страната, с изключително натоварен трафик към столицата. В края на трите празнични дни и на летните почивки задръстванията по основните артерии започнаха от обяд.
 
15-километрова колона затапи Е-79 между Симитли и Благоевград, информира NOVA. По обед движението по път I-1 Симитли - Кресна при Кресненско ханче беше възстановено, след като снощи трафикът преминаваше в една лента поради аварирал камион, съобщиха от АПИ. И в момента се наблюдава засилен трафик по път Е-79 в района на Кресненското дефиле.

На автомагистрала "Тракия", в района на Вакарел, има леко пътнотранспортно произшествие, заради което движението се осъществява под контрола на полицейски екипи.

Очаква се интензивен трафик по пътищата в последния от почивните дни
 

Ремонтите на „Хемус” и „Тракия” опънаха нервите и на тези, които пътуваха във вътрешността на страната. За улеснение на трафика днес има две ленти за София на автомагистрала „Хемус“ в участъка с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област. В момента на „Хемус“ се ремонтира долното строене на четири виадукта - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“) и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). На съоръжението при 9-ти км (в района на село Яна) се подменят дилатационни фуги. Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За повишаване безопасността и улеснение на движението днес има две ленти за София и една за Варна, посочват от пътната агенция.

Въведено е ограничение на скоростта до 90 км/ч по магистрала "Тракия" в участъка Чирпан - Стара Загора от км 168 до км 208 поради поради поставяне на вертикална сигнализация.

Максимален брой полицейски екипи са съсредоточени с цел подпомагане на движението на автомобилите по автомагистрала "Хемус" в посока София, информираха от МВР. Мерките са предприети след получена информация за образувана колона след тунел Витиня.

трафик Тракия ремонти магистрала
Dariknews.bg, Елза Тодорова

От полицията съобщават и за намалена видимост около Долни и Горни Богров, в следствие на възникналия силен вятър.

За улеснение на трафика през Владая в интервала от 10 до 20 ч., имаше две ленти за прибиращите се към София, като алтернативен маршрут е през магистрала „Люлин".

От Главна дирекция "Национална полиция" също призовават водачите да шофират с повишено внимание и скорост, съобразена с пътната обстановка. Агенция "Пътна инфраструктура" съветва водачите да използват алтернативни на магистралите пътища.

Водач загина след катастрофа

трафик Тракия ремонти магистрала
Dariknews.bg, Елза Тодорова

По всички трасета, по които има натоварено движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, има засилено полицейско присъствие.
 
Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона бе ограничено по автомагистралите от 14 до 20 ч.