Наказват инкасатори за нарушения при отчитането на тока
Наказват инкасатори за нарушения при отчитането на тока / netinfo

На четирима служители на EVN в Пловдив са били наложени дисциплинарни наказания за допуснати грешки при извънредното отчитане на електромерите след 1 юли. Това съобщи Щефан Шишковиц – председател на управителния съвет на компанията.

Около 500 жалби на граждани за некоректно отчитането на електромерите и срещу лошото качество на подавания ток са постъпили при тях от началото на годината досега. EVN прави всичко възможно за подобряване качеството на услугата, като обръща внимание на оплакванията на хората, каза Шишковиц.

13 милиона и 378 хиляди лева ще бъдат инвестирани в област Пловдив до края на годината за подобряване състоянието на мрежите, за нови трафопостове и електромери, информираха още от EVN. Вече са купени терминалите за отчитане по електронен начин данните от електромерите за някои от регионите.

От октомври в Пловдив започва работа кол-център, който ще обслужва всичките клиенти в областта 24 часа и през почивните дни. В него ще работят 12 нови сътрудника.

Според Щефан Шишковиц увеличението на цените на тока от 1 юли не е дало никакви приходи за компанията, тъй като и така тарифите са ниски, но засега не стои на дневен ред искане пред регулатора за ново увеличение на цените. EVN обаче ще иска промени в цените на тока за бизнес клиенти, като цената за ниско и средно напрежение бъде уравнена. Практиката електромерите да се отчитат на половин година е голям приоритет за компанията, но на този етап е трудно осъществима у нас, каза още Шишковиц.

Други новини от Пловдив