/ БГНЕС, архив
Областната дирекция на МВР-Враца разследва случай със сплашван общински съветник на БСП в Борован. За случая сигнализира депутатът от левицата Иван Иванов, който не обяви името на потърпевшия, но подчерта, че тази нощ е бил запален негов недвижим имот.

Запалиха няколко паркирани коли в София (ВИДЕО/СНИМКИ)

Причината – според БСП той е бил сплашван и притискан да не участва в днешното заседание на съвета, на което е трябвало да бъде избран негов председател, а ако все пак присъства на него – да гласува за определен човек. От левицата поискаха вътрешният министър Младен Маринов да даде пълна информация за случая, както и обвиниха управляващите, че е „впрегнат целият репресивен държавен апарат“, за да се „мачкат всички неудобни на властта политици“.

Разкриха съучастници в извършването на палеж

„През цялата изборна кампания имаме няколко такива посегателства, включително и на кандидат за кмет от ГЕРБ и ВМРО. Не искам МВР да бъде вкарвано в политически дебати. Ние сме обективни, всеки такъв акт го разследваме спрямо правомощията си“, отговори веднага Младен Маринов, който днес взе участие в петъчния парламентарен контрол.

Откриха тялото на мъж в изгоряла стопанска постройка

Той поясни, че става въпрос за запалена входна врата, но огънят не се е разгорял. Младен Маринов увери, че е разпоредена проверка на ОДМВР-Враца. Направен е и оглед на място, при който са иззети доказателства и дори се работи с евентуално заподозрени лица.